AOI računalniške rešitve d.o.o.

Potečejo prva digitalna potrdila za uporabo davčnih blagajn

FURS obvešča, da bo do konca letošnjega leta skoraj polovici od 90 tisoč uporabnikov davčnih blagajn potekla veljavnost certifikatov, ki jih bodo uporabniki morali obnoviti.

Prva davna potrdila so uporabniki pričeli pridobivati v novembru 2015, do konca letošnjega leta pa bo poteklo približno 36.000 uporabnikom.

Uporabniki programske opreme AOI Podjetje z aktiviranim davčnim potrjevanjem, ki vam poteče digitalno potrdilo, pravočasno pridobite novo namensko digitalno potrdilo. Potek digitalnega potrdila je mogoče preveriti v AOI Blagajna različica 3.73.273 in novejši, in sicer se ob prijavi v program na podatkih izbranega področja med ostalimi podatki prikaže tudi datum veljavnosti digitalnega potrdila za DPR.

Program podatek obarva z oranžno barvo v 60 dneh pred potekom potrdila, davčno potrjevanje je še mogoče, priporočamo pa čim prejšnjo zamenjavo digitalnega potrdila:

Primer POTEČEKMALU

Po poteku potrdila se podatek obarva z rdečo barvo, davčno potrjevanje pa ne bo več uspešno, saj FURS ne omogoča DPR z neveljavnimi (potečenimi) certifikati. Takojšnja zamenjava digitalnega potrdila je nujna:

Primer POTEČEN

Novo digitalno potrdilo za DPR zahtevate od FURS preko sistema eDavki. Ko prejmete novo digitalno potrdilo, se obrnite na nas (preko e-pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali preko telefona), da bomo digitalno potrdilo pretvorili v ustrezno obliko za davčno blagajno ter izvedli postopek zamenjave potrdila v programu.

Vse dobro in ostanite zdravi!